No tätä karppauslahkoa minäkin tunnustan!Geetzu kirjoitti:Parasta karppausta suurimmalle osalle ihmisistä on se mässyjen ja muun pullamössön poistaminen ravinnostaan.
Oletko karpannut?
No mä kans! Tosin tyttö pyys et leivotaan tänään piimäkakku.BettyB. kirjoitti:No tätä karppauslahkoa minäkin tunnustan!Geetzu kirjoitti:Parasta karppausta suurimmalle osalle ihmisistä on se mässyjen ja muun pullamössön poistaminen ravinnostaan.
Kuka hullu suostuu leipomaan lapsensa kanssa jos ei itse aio syödä?? Hitto. Jos se muistaa kakun viel illalla ni sit leivotaan ja syödään. Mun miehellä on paljon parempi itsekuri, just eilen vääns jotain hemmetin outoja pasteijoita pikkuskidien futisharkkoihin eikä ykskään menny suuhun. Ei mullakaan menny mut piti kyllä tunkea varmuuden vuoks ihan muuta ja tosi äkkiä.
Mitähän te ootte kananmunista mieltä kolesterolin kannalta, ihmiset?
Tosta mäkin oon pitäny kiinni, kauhistelin vaan tänäkin aamuna kun mies lato pannulle 5 munaa ja rupes niitä tyytyväisenä mussuttamaan... Muksullakin on hillitön kovan munan himo (tyst ny!) ja silloin tällöin siivutan sille leivän päälle, mut en jotenkin suostu antamaan tyyliin joka aamiaisella (viikonloppusin lähinnä syödään rauhas aamiainen kotona, joten kaipa sitä sillon vois).Bliss kirjoitti:Muistan jonkun itseäni viisaamman sanoneen, että jos kolesteroliarvot ovat kunnossa, kananmunia voi syödä ihan vapaasti mitenkään rajoittamatta.
Muna on niin älyttömän helppo safka! Öisin kun herään masukuselle ni tekis kovin usein mieli heittää pannulle jääkaapista just munaa ja nakkia tms. Ja sit hoen himoilleni, ettei se voi olla kovin hyväksi. Mut ku kropan pitäs tietää mikä on hyväks!William Somerset kirjoitti:En tiä, mutta protskuhimoissa niitä tulee vedettyä ihan surutta. Toissapävänä tyhjensin jääkaapin leikkuulaudan kautta paistinpannulle ja ladoin päälle munia. Erittäin maittava pyttäri. Aina ei jaksa panostaa.
Pah. Jos pelkää kovia rasvoja, eli pääasiassa eläinrasvoja, ni sitä on ihminen hyvä ja miettii mitä se oma läski nahan alla on (jos sitä on). Eikös vain kovia eläinrasvoja. Varokaa ettette kuole ny infarktii, ku hokasitte.
Mää ainaki syön munia. Perussalaattiinki kuuluu jo 3. Nii ja kunnon voita ja rasvasta kermajuustoo.
Ennemmin kannattais olla huolissaan kovetetuissa kasvirasvoissa olevista transrasvoista. Ja vitamiinien ym. tuorehyvän saannista.
Mää ainaki syön munia. Perussalaattiinki kuuluu jo 3. Nii ja kunnon voita ja rasvasta kermajuustoo.
Ennemmin kannattais olla huolissaan kovetetuissa kasvirasvoissa olevista transrasvoista. Ja vitamiinien ym. tuorehyvän saannista.
Mä ostelen niitä Omega-munia, niissä kun pitäs olla vähän terveellisempiä rasvoja ja sitä Omega3-rasvahappoa. Ja koska kananmunan sisältämä rasva, kolesteroli ja lähes 80 % energiasta sijaitsevat keltuaisessa, niin välttelen sitten vähän enemmän niitä. Eli keitän esim. kolme munaa joista syön vaan yhden keltsin mutta kaikki valkuaiset. Helppoa ja terrrrrveellistä!Geetzu kirjoitti:Mitähän te ootte kananmunista mieltä kolesterolin kannalta, ihmiset?
Selailin hieman mitä kaikkea voi syödä jos ei voi syödä hiilareita (www.fineli.fi). Suht. nopean selailun tulos oli että ei voi syödä mitään muuta kuin munaa, kanaa, lihaa ja kalaa. Kaikissa tarkistamissani hedelmissä ja vihanneksissa on hiiilareita. Onko nyt jotain mitä en ole ymmärtänyt? Ei kai kukaan nyt pelkällä lihalla, kalalla ja kanalla elä?
Älä löi! En ole hurrit!
Olet ymmärtänyt suurin piirtein oikein. Karppaus on kerrassaan kammottavaa touhua. Kaiken lisäksi karppaajat saavat kammottavan yksipuolisen ruokavalion lisäksi erikoisen ominaishajun. Haju on juurinkin sama, mikä tulee lisäravinneproteiinijauhosta.Kimmen kirjoitti: Onko nyt jotain mitä en ole ymmärtänyt?
Oikotietä hoikistumiseen vaan ei ole olemassa. Syö vähemmän kuin kulutat ja käy joka aamu puntarissa ovat suorin ja paras tie onneen.
^ Viitaten, kutsuisinkin omaa tämänhetkistä tapaa skarppaamiseksi, eli välttelen niitä "huonoja" hiilareita ja keskityn ennemmin niihin parempiin. Eli kasvikset, hedelmät (kohtuudella) ja täysjyvätuotteet jne. ja pyrin valitsemaan mahdollisimman matalan glykeemisen indeksin omaavia tuotteita. Ja koska tavoitteena on myös kadottaa samalla läskiä, pidän energiat kulutuksen alapuolella ja liikun 5-6 kertaa viikossa. Enkä haise pahalle!!
Pah. Ei karppaamisessa ole ideana karsia kaikkia hiilareita pois ruokavaliosta. Joissain dieeteissä alkuvaiheessa voidaan mennä tosi vähillä hiilareilla, mutta myöhemmin sitten sille perustasolle, eli puoli kiloa kasviksia päivässä. Kasviksillakin on väliä kyllä, mutta noin periaatteessa.
Siis kun kyseessä on vähähiilihydraattinen ruokavalio, eikä mikään hiilihydraatiton.
Siis kun kyseessä on vähähiilihydraattinen ruokavalio, eikä mikään hiilihydraatiton.
No ku ei tollasella menolla pääse ketoosiin, ni ei tuu kummia hajujakaan.BettyB. kirjoitti:^ Viitaten, kutsuisinkin omaa tämänhetkistä tapaa skarppaamiseksi, eli välttelen niitä "huonoja" hiilareita ja keskityn ennemmin niihin parempiin. Eli kasvikset, hedelmät (kohtuudella) ja täysjyvätuotteet jne. ja pyrin valitsemaan mahdollisimman matalan glykeemisen indeksin omaavia tuotteita. Ja koska tavoitteena on myös kadottaa samalla läskiä, pidän energiat kulutuksen alapuolella ja liikun 5-6 kertaa viikossa. Enkä haise pahalle!!
Kyllä. Ketoosi ei ole todellakaan mitenkään ylivoimainen painonpudotustapa. Liikunta ja päivän aikana syödyt kalorit kuriin niin paino putoaa pomminvarmasti.BettyB. kirjoitti:Tällä pääseekin nirvanaan, piekseen ketoosin 6-0Mida kirjoitti:No ku ei tollasella menolla pääse ketoosiin, ni ei tuu kummia hajujakaan.
Ja jos ketoosiin pääsee, niin hajukin tulee satavarmana.
Mutta melko helppo painonpudotustapa se kuulemma on, jos ei ole niin helvetin nirso ku mitä mä, eli saa vaihtelua ruokavalioon kuitenkin. Ku ei oo makeennälkää sotkemassa ja laittamassa kiusauksiin. Ihan ku karkkihyllyjä ei enää olis.masa kirjoitti:Kyllä. Ketoosi ei ole todellakaan mitenkään ylivoimainen painonpudotustapa. Liikunta ja päivän aikana syödyt kalorit kuriin niin paino putoaa pomminvarmasti.BettyB. kirjoitti:Tällä pääseekin nirvanaan, piekseen ketoosin 6-0Mida kirjoitti:No ku ei tollasella menolla pääse ketoosiin, ni ei tuu kummia hajujakaan.
Ja jos ketoosiin pääsee, niin hajukin tulee satavarmana.
Ei Elukan ongelma einesten suhteen oikeasti ole se panostuksen puute, sillä vain on outoja pizzanhimoja, jolloin edes toisen valmistama ruoka ei kelpaa. Periaatteella: - Teenkö sullekin ruokaa? - Älä, mä haluun pizzaa. Jos taktikoin niin, että ruoka on valmista jo tuon kotiin tullessa, kelpaa valmis hyväntuoksuinen ruoka kyllä, mutta jos olen myöhässä, vie pizza voiton mielikuvatasolla.sivustahuutaja kirjoitti:Työpäivän ruuan hankkimisen vaikeudet kyllä ymmärrän, kun ruokaa on pakko jostain saada. Mutta kotona mikään ei ole niin helppoa kuin tärkkelyksen välttäminen. Eineksethän ovat puhdasta paskaa ravintosisällöltään, vaikka niissä ei olisi ollenkaan tärkkelystä.Elukka kirjoitti:Suunnitelmissa olisi tiputtaa ruokavaliosta ainakin tärkkelys (lähes) kokonaan pois ...
Käytännön toteutus vaan on hiukan hankalaa, kun ainakin jokainen työkavereiden suosima lounaspaikka pyrkii väkisinkin tarjoilemaan perunaa/riisiä/taikinaa joka ateriavaihtoehdossa. Lisäksi kotikarppaus vaatisi nykyistä enemmän panostusta ruoanlaittoon valmiiden einesten popsimisen sijaan.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Sitten väännetään protskupitoinen pizza. Ei ohuesta pohjasta kerry älyttömästi hiilareita, jos päivän muussa ruuassa nipistää ne pois. Ruisleivän korvaaminen vehnäisellä pizzanpohjalla on tietysti hiukan huono juttu, muttei katastrofi. Päivittäistä pizzan syöntiä ei tietenkään voi suositella kellekään.prosessi kirjoitti:Ei Elukan ongelma einesten suhteen oikeasti ole se panostuksen puute, sillä vain on outoja pizzanhimoja, jolloin edes toisen valmistama ruoka ei kelpaa.